21 Ekim 2016 Cuma

MÜTEAHHİTE ARSANIN KAT KARŞILIĞI VERİLMESİ

Arsasını müteahhite kat karşılığı olarak verenlerin sayısı artmaktadır. Kat karşılığını arsasını müteahhite verenlerin sayısı giderek artıyor.  Mağduriyetler  yaşanmaması için dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili yazı derledik.

  1. Sözleşmede tüm aşamaların çok net ve anlaşılır bir şekilde belirtilmesi gerekir.
  2. Taşınmaz sahibinin sözleşmenin imzalanmasından itibaren sözleşme konusu taşınmazı müteahhidin imzasını almadan devir, temlik ve ferağ edemeyeceği kayıt altına alınmalı ve sözleşmede tapuya şerh düşülmelidir.
  3. Müteahhidin sözleşme şartlarına uygun olarak yapmayı taahhüt ettiği konutları alt yapı ve çevre düzenlemesi tamamlanmış bir şekilde en geç ne zaman teslim edeceği sözleşmede açık olarak yazılmalıdır.
  4. Müteahhidin mimari, statik, elektrik, peyzaj ve alt yapı ile ilgili tüm masrafların kendisine ait olmak üzere tapuyu arsa sahibi adına çıkartarak projeyi inşa etmesi gerekmektedir.
  5. Her bağımsız bölüm için proje üzerinde  arsa sahibi ve müteahhidin imzası olmalı ve taraflara ait daireler ve bağımsız bölümler belirlenmiş olmalıdır.
  6. Uygulama sırasında imar durumu ya da pazar şartlarından dolayı projeyi değiştirmek gerektiğinde arsa sahiplerinin ve müteahhidin müşterek karar alması gerekmektedir.
  7. Sözleşmede yükümlülüklere aykırılıkların mecbur sebepler haricinde cezai şartlar  gerekmektedir.
  8. Mümkünse sözleşme imzalanmadan önce konun uzmanı olan bir avukattan yardım alınmalıdır.
                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder